Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > municipi > turisme > Index de turisme

QUE VISITAR

CASTELL DE LA COMANDA

 

De ben segur que haureu sentit diferents i apassionades versions sobre la caiguda en desgràcia dels templers i les raons per les quals es va produir la seva forçada desaparició. Igualment, també haureu tingut notícies del poder, no només social i econòmic, sinó també polític, que van assolir els hospitalers després d’haver heretat les nombroses possessions templeres. Al castell de Barberà hi trobareu les empremtes que uns i altres van deixar-hi, no només en l’edifici, sinó també en les persones. L’Ajuntament i els Amics del Castell van posant en ordre, any rere any, les pedres i la seva història... Apropeu-vos-hi i gaudiu de la feina feta.

Resum històric

La recuperació

Com visitar-lo

CELLER MODERNISTA

 

 

El Celler Cooperatiu de Barberà de la Conca està situat a migdia d’aquesta població i a peu de carretera. Va ser construït entre 1920 i 1921 per l’arquitecte Cèsar Martinell i Brunet (amb l’excepció del dipòsit d’aigua, que va ser construït el 1929), per encàrrec de la secció de viticultura del Sindicat Agrícola de Barberà, amb l’ajut econòmic del Banc de Valls.

El celler cooperatiu fou declarat  bé cultural d'interès nacional, en la categoria de monument històric, en la resolució  CLT/2503/2002, de 14 d’agost de 2002.

 

Resum històric

Com visitar-lo 

 

ESGLESIA DE SANTA MARIA

 

Construïda entre els anys 1792 i 1795 al mateix indret on hi havia la primitiva església romànica del segle XII, de la qual només se n’ha conservat el timpà. L’edifici té tres naus de planta rectangular, la central coberta amb volta de canó amb llunetes. Destaca especialment la portada barroca, projectada per fra Francesc, del convent de Sant Francesc de Montblanc. A l’extrem lateral de la façana s’alça el campanar, de base quadrada i octogonal des de mitja alçada.

 

                 Resum històric i arquitectònic

 

 

 

 

ERMITA DE SANTA ANNA DE MONTORNES

 

De Montblanc es surt per la carretera a Prenafeta i, un cop passat el Mas de la Sabatera, hi ha un vial a mà esquerra, que passant per un petit pont s'arriba poc després a l'ermita. ja de lluny es veuen els dos xipres que donen la benvinguda pròpia de la Mediterrània i que encara es mantenen dempeus.

Resum històric

La recuperació

Aplec de Sta. Anna

 

 

Més informació de com visitar els nostres llocs d'interès a

VISITES GUIADES

 
 

RECORREGUT PER LES NOSTRES FONTS

 

 

 

 

 


Mostra Fonts de Barberà de la Conca en un mapa més gran