Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions

CELLER DE VIVERISTES

Viver Comarcal d'empreses especialitzat en l'elaboració de vi de qualitat, ubicat a les intal·lacions de la Cooperativa històrica de Barberà de la Conca. 

 

Visiti la seva web

 
 

INAUGURACIÓ DEL VIVER DE CELLERISTES

 

El dia 24 de gener, el Sr. Xavier Castella i Casas, secretari general del Departament d’Agricultura de la Generalitat, va inaugurar el Viver de Celleristes de Barberà. Va estar acompanyat del Sr. Xavier Sabaté, delegat del govern de la Generalitat a Tarragona; el Sr. Ramon Anglès, director del SOC; el Sr. David Rovira, president del Consell Comarcal; alcaldes i d’altres autoritats; viveristes; representants d’empreses del sector del vi de la comarca, i veïns de Barberà.


El secretari general d’Agricultura va destacar que la iniciativa de fer un viver especialitzat en l’elaboració de vins de qualitat era molt innovadora i digna d’estudi per la universitat de Harward. Ja que combina innovació empresarial perquè no té cap precedent, tradició perquè impulsa el sector agrari més important de la comarca, sentit històric per la importància del cooperativisme agrari en el nostre municipi i finalment perquè la iniciativa neix al mateix edifici on va néixer també el primer celler cooperatiu de Catalunya i de l’Estat espanyol.


Després de l’acte al celler de baix, ens vam desplaçar fins a la nova agrobotiga de la Cooperativa Agrícola de Barberà o es va servir un aperitiu regat amb vi i cava per a tots els assistents.

 
 

 

 

Sis empreses gestionades per joves emprenedors de la nostra comarca ha començat l'aventura de crear els seus propis vins.

 

Després de la verema han començat les activitats de formació dels viveristes i s'han iniciat amb la visita del Sommelier Roger Viusà, guanyador de l'últim concurs de sommeliers d'Espanya.