Impulsat per AOC   

Ajuntament Totes les administracions
Portada > municipi > El municipi

El municipi

 

SITUACIÓ
El municipi de Barberà de la Conca està situat al sud-est de la comarca, a la qual dóna nom, a 7 Km de Montblanc i a 19 Km de Valls. Sense elevacions importants, només petits tossals, entre els quals destaca el Tossal Gros, Barberà de la Conca ofereix als visitants l'encant d'un petit poble que ocupa el pendent de migdia d'un turó dominat pel castell de Barberà, de visita imprescindible. On els carres, costeruts i estrets ens traslladen a un altre temps. On les seves magnífiques panoràmiques sobre la comarca conviden a gaudir del repòs i ens recorda la seva importància estratègica durant els temps medievals.  On el pas del riu Anguera afluent del Francolí ens regala l'aigua que brolla en moltes fonts i pous.
 

ACTIVITAT ECONOMICA

Per lluitar contra la crisi de finals del XIX, els pagesos s’associaren fundant l’any 1894, la Sociedad de Trabajadores Agrícolas del Pueblo de Barberá, anomenada “La Societat”. Aquest va ser l’inici del cooperativisme agrari de les comarques tarragonines, i es va convertir en la primera cooperativa agrícola de l’Estat espanyol.
El sector primari segueix tenint un pes específic en l’economia del municipi. Seguint la petja dels nostres avis i amb l’esperit emprenedor que ens caracteritza com a poble el 2007 neix el Viver de Celleristes Conca de Barberà. Aquest, és un projecte ambiciós i innovador que té per objectiu impulsar joves agricultors i introduir les varietats de vins de la Conca en el mercat del vi de qualitat.

 

La població compta amb tots els serveis necessaris perquè els seus habitants i els nombrosos estiuejants que l'han triat com a segona residència hi visquin confortablement.

 

El poble, els seus productes i l'amabilitat i el bon tracte de la gent faran que la seva visita es repeteixi.Altres dades d'interès